Hvad er cheerleading?

  

Cheerleading er en sportsgren for både piger og drenge i alle aldersgrupper, og det består af flere elementer, såsom springgymnastik, løft, kast og pyramider. Foruden det sportslige, betyder sammenholdet utrolig meget for netop denne sportsgren, da tillid og respekt for hinanden er en nødvendighed, når man løfter og kaster med hinanden.


Hos Randers Cheerleaders dyrker vi cheerleading på konkurrenceplan, træningen er derfor fokuseret på, at holdene skal lære hver deres rutine og deltage i flere konkurrencer i løbet af sæsonen, bl.a. Danmarksmesterskaberne.  


Vi prioriterer det sociale højt, og i kombination med et højt ambitionsniveau skal det være sjovt at gå til cheerleading!


Indenfor cheerleading er der nogle forskellige positioner, som man kan blive tildelt:  


Top/flyer

Som top/flyer er du personen, som der bliver løftet og kastet med. Som top/flyer kræver det, at du har god fysik og kropskontrol. Ofte bliver toppe/flyers valgt ud fra størrelse, både højde og vægtmæssigt, men har toppen/flyeren en god teknik betyder størrelsen intet.  


Base

Som base er du personen, som løfter og kaster toppen/flyeren. Som base kræver det, at du har god styrke og fysik. Der skal gode muskler og styrke til for at kunne udføre de stunts, basket tosses og pyramider, som indgår i en rutine.  


Spotter

Som spotter er du personen, som blandt andet er ansvarlig for at gribe toppen/flyeren, hvis han/hun skulle falde ned fra et stunt eller en pyramide. En spotter kan have 3 positioner; spotter (allerede beskrevet), front spotter eller back spotter. En front eller back spotter er med til at løfte, kaste og gribe toppen/flyeren, dog kun delvist. Som front eller back spotter har du ikke den primære vægt fra toppen/flyeren, som eksempelvis en base har.

 

  

Levelsystemet i cheerleading

Udover at cheerleading som alle andre sportsgrene er inddelt i aldersgrupper, så er cheerleading også opdelt i levels. Levels indenfor cheerleading går fra level 1 til level 6, hvor 1 er det laveste level, og 6 er det højeste.  


Et level angiver sværhedsgraden af de elementer, som indgår i de rutiner, som holdene skal udføre til konkurrencer og stævner. Cheerteknisk handler det om sværhedsgraden af stunts, baskets, pyramider og tumbling. Hvert level indeholder krav til, hvor svære skills der må udføres. Levelsystemet er blandt andet lavet for at opnå den bedste og rette progression – derved sikrer vi, at vores udøvere lærer ting skridt for skridt og at deres udvikling derved sker gradvist jo dygtigere de bliver.

Jo højere level, jo sværere og vildere skills må der udføres.    

Et øvet hold i en ung aldersgruppe kan altså i realiteten godt være på et højere level end et nybegynder hold i en ældre aldersgruppe. Hvilket level, holdet tildeles, afhænger af det forventede niveau på holdet og hos atleterne.
 
I Randers Cheerleaders bakker vi op om levelsystemet og den rette progression.
 
Levels indikerer niveau, men det er også en måde at sikre at sikkerheden spiller en væsentlig rolle. Der er skarpe regler for hvad man må og ikke må indenfor de forskellige levels og dette er udelukkende for at have sikkerheden i orden. Dette betyder også, at der er regler for hvor højt et level en given aldersgruppe må være på.

    

Tiny kan kun opvise på level 1. Mini kan maksimum konkurrere på level 3, Youth kan maksimum konkurrere på level 4 og det højeste level i Juniorkategorien er level 5. Det er altså kun Seniorhold, som kan konkurrere i level 6, da man her må lave så svære skills, at det ikke ses forsvarligt for aldersgruppe herunder.

Hold i dag

Følg med

Nyheder - Vis alle

Events - Vis alle

Instagram